TALVI-IHON HOITO

Kuiva iho, ärtynyt iho, punoittavat posket ja rohtuneet huulet - Kuulostaako tutulta? Talvella varsinkin näin kovien pakkasten aikaan iho kuivuu hyvin helposti. Pakkanen ja viima ilmiselvästi rasittavat ihoa, mutta mikä neuvoksi? Meillä on ihon pinnassa suojaava kalvo eli hydrolipidikalvo, joka suojaa ihoa ulkopuolisilta ärsykkeiltä. Hydrolipikalvon tehtävä on suojata ihoa ja säilyttää kosteus, ettei se haihdu. Toisilla ihotyypeillä on jo luonnostaan heikko suojakalvo ihan omasta takaa, joten se ärtyy hyvin helposti ja on altis tulehduksille ja ihottumille.

Tässä kohtaa usein neuvotaan olla pesemättä ihoa ja käyttää paksuja kosteusvoiteita. Iho tuntuu nyt kosteutetulta, mutta tunne on ns. "muovipussi-illuusio" eli perusvoiteet muodostavat ihon pinnalle kalvon, jonka alla iho alkaa hikoilla - iho tuntuu kostealta. Kokeile vaikka niin, että laitat elmukelmun iholle tiiviisti niin huomaat nopeasti kostean tunteen iholla.

Toki kalvonmuodostaja estää kosteuden haihtumisen ihosta, mutta altistaa sen myös ihoärsytyksille ja tulehduksille eikä varsinaisesti itse kosteuta. Voidaan ajatella, että kalvonmuodostaja on keinotekoinen suojakalvo iholle. Oma luonnollinen vahva suojakalvo on ihanteellisin ja oikeastaan edellytys terveelle iholle.


Avainsana on imeyttää kosteusaineita ihoon, eikä vaan jättää niitä ihon pinnalle. Mikäli halutaan saada kosteus- ja ravintoaineet ihokerroksiin täytyy tehdä vesipesu luonnollista suojakerrosta rasittamattomalla puhdistusaineella. Lisäksi ihoa olisi syytä myös kuoria mietoja happoja käyttäen, jotta saadaan kuivan pinnan läpi tehoaineet vaikuttamaan. Vältä kuitenkin hankaavia kuorintoja sillä ne saavat aikaan ihon pinnan parkkiintumisen. Ajatellaanpa jalkapohjia, kun ne joutuvat kovalle paineelle - syntyy kovettumia. Sama efekti tapahtuu iholla - paine ja hankaus saa ihon pinnan parkkiintumaan. Miedot hedelmähapot ovat itseasiassa hellävaraisempia, kuin rakeiset hankaavat kuorinnat. Hedelmähappoihin kuuluu myös maitohappo, joka on keholle hyvin tuttu, sillä sitä löytyy luonnostaan meidän ihon suojakerroksesta = hydrolipidikalvo. Ärtynyt iho siis tarvitsee maitohappoa vahvistaakseen ihon suojakerrosta.

Yhteenvetona ihoärsytykset johtuvat todennäköisesti oman hydrolipidikalvon vahingoittumisesta, jolloin avainsana on vahvistaa tätä suojakerrosta hapoilla ja vitamiineilla.

retipalm ihonhoidolla halutaan:


- Vahvistaa ihon suojakerrosta


- Imeyttää ihoon vitamiineja


- Käyttää kosteutta sitovia aineita, ettei kosteus heti haihdu ihosta


- Pinota pienimolekyyliset tuotteet alle, isommat päälle


- Voidaan jopa pinota kahta erilaista seerumia päällekkäin, jopa kolmea- sitten voide


- Tämä on mahdollista sillä iho esikäsitellään kuljetin aineilla; retipalm puhdistus ja kasvovesi


Suosittelen kuivan talvi-ihon hoitoon tälläistä retipalm settiä:


1. Mild Cleansing Cream - maitohappopohjainen puhdistusemulsio sitoo kosteutta ihoon

2. Therma Vital Toner - mineraalisuolaneste, joka hoitaa ärtynyttä ihoa ja sitoo kosteutta ihoon

3. Vitamin Hydro Gel - A-C-E-vitamiini ja beetakaroteeni geeli, joka ravitsee ja sitoo kosteutta ihoon

4. OPC - Dry Control C-ja E-vitamiinivoide suojaa ihoa kylmältä ja viimalta ja sitoo kosteutta ihoon. Vahvistaa myös verisuonten seinämiä eli hoitaa couperosaa.

5. 2 effect - kaksivaikutteinen maitohappokuorinta, joka vahvistaa ja kuorii.

Hommaa itsellesi setti täältä.


8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki